пʼятниця, 24 квітня 2015 р.

Весняний авітаміноз. Симптоми, лікування, профілактика - АГАПІТ

Буває, що навесні ми відчуваємо себе не цілком здоровими. Слабкість, дратівливість, та інші неприємні симптоми, надають певний дискомфорт. Це Авітаміноз - досить поширене явище в цю пору року. Що таке авітаміноз? Авітаміноз - це нестача вітамінів, які необхідні організму людини для його нормального функціонування. Це може бути нестача одного або декількох вітамінів. Навіть недостатня кількість одного вітаміну може викликати досить серйозні порушення в життєдіяльності внутрішніх органів і освіту хронічних захворювань. Як розпізнати авітаміноз? Симптоми весняного авітамінозу Симптомів авітамінозу безліч, найпоширеніші з них - це: • сонливість, слабкість, швидка стомлюваність; • не властива вам дратівливість, стан, близький до депресивного; • загострення хронічних захворювань; • шкіра блідне; • шкіра стає сухою і починає неприємно лущитися; • волосся стає ламким і випадає; • нігті слабкі, стають слабкими. Залежно від того, якого саме вітаміну не вистачає в організмі, можуть проявлятися й інші додаткові симптоми. Як лікувати весняний авітаміноз? Лікувати авітаміноз досить просто. Однак тут є свої аспекти, якими не можна нехтувати. Звичайний прийом «мультивітамінних» синтетичних комплексів, куплених навмання в аптеці, цілком може нашкодити. Комплекси містять кілька видів вітамінів, на перший погляд це добре. Однак, у випадку, якщо у вас не вистачає вітаміну, наприклад В, але в надлишку вітамін С, то прийом полівітамінного комплексу може призвести як мінімум до неприємних алергічних реакцій. Надлишок того чи іншого вітаміну, як і його недолік, може також сприяти утворенню деяких захворювань. Саме тому, необхідно з'ясувати яких саме вітамінів вам не вистачає. Тільки після цього можна починати лікування. Залежно від ступеня авітамінозу, лікування здійснюється за допомогою прийому лікарських препаратів і дієти. Дієта складається з продуктів, які містять достатню кількість відсутнього вітаміну. Крім того, харчування має бути повним і збалансованим - весь спектр білків, вуглеводів, жирів. Профілактика авітамінозу Щоб уникнути всіх «принад» авітамінозу навесні, рекомендується протягом осені та зими уважно ставитися до свого харчування. Необхідними для вживання продуктами для всіх нас є: • каші з усіх видів круп, особливо гречка, пшоно, кукурудза та інші; • морепродукти - морська капуста, риба і т. Д.; • вживайте якомога більше зелені; • фрукти і овочі. Фрукти і овочі в кінці зими і навесні краще вживати заморожені, оскільки у свіжих до весни практично не залишилося вітамінів. Також криницею необхідних мікроелементів є прості домашні заготовки - соки, сушені або заморожені фрукти та овочі, варення, соління. Вітаміни необхідно вживати постійно. Ці корисні речовини неможливо накопичити запас. Ведіть здоровий спосіб життя, правильно харчуйтеся, і авітаміноз вам не страшний!

Немає коментарів:

Дописати коментар