понеділок, 27 квітня 2015 р.
Вирощування курчат: догляд та годування курчат, повний цикл - бройлерних КУРЧАТА, каченят, добові, бройлери Дніпропетровськ, Куплю курчат, купити каченят, підрощені, купити поїлки, курчата, Україна
Вирощування курчат: догляд за курчатами і годування курчат, повний цикл Птах - Курчата бройлерів Вирощування курчат: догляд за курчатами і годування курчат Незважаючи на те, що основну поставку м'яса свійської птиці і яєць виробляють комерційні виробники, люди у величезній кількості воліють вирощувати це все власними руками. Для вирощування курчат в домашніх умовах може бути безліч причин, серед яких залицяння і турбота за зростаючими вихованцями. Для вирощування курчат потрібен мінімальний щоденний догляд і невелика площа. Однак, перш ніж прийняти остаточне рішення про утримання курчат, потрібно розглянути багато нюансів: 1. Чи достатньо простору на ділянці, яка розглядається для вирощування курчат? 2. Чи для годування курчат доступний корм? 3. Чи вистачить у дійсності трудових ресурсів і часу, щоб так вирощувати курчат, щоб оточуючим не доставляти незручності? 4. Чи підходить приміщення для утримання і вирощування курчат? 5. Чи є можливість для реалізації отриманих яєць і тушок бройлерів, якщо будуть надлишки продукції? 6. Чи вистачить коштів і сил, щоб продукт переробити, т. Е. Обскубти і обробити курок або бройлерів в кінці продуктивного періоду? Зміст курчат При вмісті курчат важливим фактором є наявність відповідного приміщення. Приміщенню необхідно бути захищеним від холоду, підвищеної температури і опадів. Також необхідно передбачити буде постійну вентиляцію - це буде в літній період кращим засобом для підтримки температури на комфортному рівні. Вентиляція взимку також необхідна для забезпечення приміщення свіжим повітрям, для видалення надмірної вологості і для підтримки посліду в сухому вигляді. Використовувати можна мають споруди, провівши мінімум змін або відремонтувати будівлі, з мінімальними витратами. Споруда повинна бути не дуже складною і ретельно продуманою. Споруду можна використовувати, при бажанні, протягом всієї тривалості життя курчат. Птахівників, який курчат намір тримати для виробництва яйця і тому, хто також має намір кожен раз починати з добових курчат, необхідні будуть дві споруди. Окреме приміщення треба, бо не рекомендується, щоб були розміщені разом птиці різного віку. Це важливо з багатьох причин: через захворювання і тому що для різних за віком потрібні різні температури, простору і годування. Для підтримки безперервного виробництва, можна придбати молодиць (птахи у віці близько 20 тижнів, які можуть виробляти яйця незабаром після розміщення в приміщенні курятника). Добові курчата Добові курчата з інкубаторів - чудова покупка для отримання птахів, на м'ясо і, або для виробництва яєць. Є птахівники, які займаються тільки тим, що инкубируют яйця, головне домовитися для замовлення курчат завчасно, щоб продавці розпланували заздалегідь отримання потрібного числа і виду птахів. Але в багато разів приємніше і економічно вигідніше (що дуже важливо в даний час) зайнятися самостійно инкубированием яєць, купивши побутової інкубатор. Бройлери і несучки Кури, поширені сьогодні, виведені були в певних цілях. Для прикладу, курчата-бройлери, призначені для виробництва м'яса, не будуть достатньо багато відкладати яєць, тому вони економічно недоцільні для отримання яєць. Так само і курчата, які виведені для виробництва яєць (несучки), рости не будуть достатньо швидко, і не стануть хорошими виробниками м'яса. Є деякі доступні породи, так звані "універсальні". У цих порід бажано іноді забивати птахів на м'ясо, а курей тримати для виробництва яйця. Тобто, породу треба вибирати відповідно до бажаної метою. Температура при вирощуванні курчат До моменту, поки добові курчата не стануть приблизно віку 6 тижнів, може знадобитися додатковий обігрів курчат. Буде залежати це від температури навколишнього середовища, так як протягом першого тижня у курчат повинна бути можливість прогрітися до температури 32 - 35 ° С, якщо необхідно. Температура щотижня може бути знижена на 3 °, поки не досягне 21 ° С, після цього додатковий обігрів може знадобитися, тільки якщо зовнішня температура стане надзвичайно низькою. Курча - кращий і доступний термометр. Курчатам, комфортно, якщо вони розсіяні скрізь по виводить потомство області і видають задоволений звук. Якщо курчата стовпилися, то вони потребують додаткового обігріві, а курчатам з відкритими ротами і задишкою, потрібне невелике охолодження. Незважаючи на все це, невелике термометр все ж таки необхідний. Підвищити температуру можна за допомогою інфрачервоних ламп або опалюваних електрикою, або газом обігрівачів. Гарний початок збільшує шанси на продуктивне виробництво. Годування курчат Молоді курчата завжди повинні бути забезпечені хорошою прісною водою і збалансованим кормом. З наукової точки зору раціон годівлі був складений з певними цілями і залежать від того, призначається він для несучок або для бройлерів. Раціон годівлі для бройлерів відрізняється від корму для несучок. Виробник корму вказує конкретні рекомендації на упаковці, для досягнення найкращих результатів їх треба суворо дотримуватися. Також важливий і тип корму. Птахівник повинен все знати про необхідні кормах і бути впевненим, що використовує правильний корм. Корм у вирощуванні курчат - це великий витрата і важливо володіти точною інформацією. Використовувати краще повноцінний корм, який не вимагає змішування з іншими компонентами. Фактично, якщо курчат годувати тільки травою і зерном, то від нестачі поживних речовин може бути авітаміноз, що позначиться на загальному здоров'я курчат і наборі ваги. Коли молоді курчата будуть розміщені в пташнику, годівниці треба добре наповнювати, але коли курчата навчаться, є, годівниці треба заповнювати не більше ніж на 3/4, щоб уникнути відходів. Біля годівниці повинен бути вільний простір, щоб поїсти могли всі курчата. Треба часто мити поїлки і годівниці, для уникнення розвитку цвілі і грибка, які призводять до поганого росту або смертності птахів. Годівниці та поїлки для курчат в невеликій кількості можна зробити своїми руками, або купити в магазинах для фермерства. Поїлки та годівниці повинні бути виготовлені так, щоб була можливість вносити зміни в розміри і місткість, так як курчата стають з часом більш великими, а також можливість зручної санітарної обробки та дезинфекції, для запобігання розповсюдженню хвороби. Для маленьких курчат протягом перших двох - трьох тижнів в якості годівниць буде достатньо кришок від коробок; пізніше слід виготовити годівниці V-подібні з регульованими опорами. Під поїлки для курчат спочатку можна пристосувати кришки від звичайних скляних банок. Для курок-несучок і для старших курчат, можна використовувати автоматичні поїлки або корита. В незалежності від того, який використовується тип обладнання для напування, воно повинно виключити попадання в нього курчат ногами і дати можливість для періодичного очищення. Свіжа чиста вода просто необхідна для ефективного виробництва яєць або м'яса. Освітлення У промислових птахофабриках освітлення підтримують так, щоб кожен день у курчат - бройлерів світла було по 23-24 години. Для курчат, вирощуваних в домашніх умовах, це збільшить їх вартість утримання і, хоч максимальна продуктивність не буде досягнута таким способом, але в день годин 12-14 світла буде цілком достатньо. При постійно включеному освітленні необхідно запланувати його відключення хоча б на 15 хвилин. Це курчатам дозволить бути привченими до темряви, а також уникнути паніки, у випадку, відключення електрики. Схожа ситуація і з курми - несучками. Максимальний економічний ефект вирощування буде досягнутий, коли система освітлення зможе збільшувати свою тривалість щотижня на 15 хвилин в день. Наприклад, в перший тиждень тривалість дня 12 годин, наступний тиждень 12:00 15 хвилин, наступного тижня 12 годині 30 хвилин, і т. Д., До тривалості дня в подальшому по 18 годин. Є заводчики птахи, які при виробництві яєць для домашнього вжитку, для економії витрат на штучне освітлення, для утримання курчат використовують виключно природне денне світло. Однак коли використовується природне світло, треба птахівникам знати, про чутливість птахів, і що кладка яєць, з великою ймовірністю, зменшиться, з настанням осені та зими коли буде зменшена тривалість дня. Обладнання та послід Для вирощування не дуже великого стада, буде достатньо нескладного устаткування. Для бройлерних курчат буде достатньо тільки поїлок і годівниць. Дещо з обладнання для сідала треба додати для виробництва яєчного стада. У більшості випадків одного сідала буде достатньо на кожних чотирьох курей. Більше значення у використання на підлозі настилу для посліду. Незалежно від статі: пісок, земля, бетон або дерево, необхідний додатковий матеріал на підлозі як для курей-несучок, так і для бройлерів. Для посліду матеріал потрібен з абсорбенту, що дозволить підтримувати в пташнику комфорт для курчат і сухість. Дерев'яна стружка, солома або інші схожі матеріали є для посліду цілком задовільними. Послід часто необхідно перемішувати, щоб прискорити сушку і запобігти комкование. Якщо послід де-небудь намок, то мокрі шматки треба видалити і новий послід покласти на їхнє місце. Вологий послід - відмінне середовище для хвороботворних мікроорганізмів, що може відбитися на здоров'ї і відтворенні стада. Хвороби і паразити Розмова про догляд за курчатами був би не повним без згадки про цих двох факторах. Ці проблеми зведуться до мінімуму при збалансованому і правильному харчуванні, а також, якщо вирощувати курчат в комфортних умовах. Добові курчата, при покупці повинні бути вже щеплені від багатьох спільних хвороб домашньої птиці. Варто з'ясувати у постачальника, який Вам реалізував курчат, - чи зроблені всі необхідні щеплення, або треба про це домовлятися до поставки курчат. Санітарія - це найвідоміша профілактика від хвороб і паразитів. Порядок в курнику, підтримання в сухому вигляді посліду, і надання курчатам достатньої площі (на бройлера - 1/3 м. Кв. І на несучку - в 2 рази більше) запобіжить появу паразитів і багатьох з хвороб, а також проблем канібалізму, які можуть виникнути при скупченні домашньої птиці. Якщо проблеми розвиваються, то вони розглядаються окремо. Багато препаратів для контролю над паразитами і ліки для боротьби з хворобами є для певних умов не тільки специфічними, але і підлягають зміні правил. Всі умови і рекомендації повинні бути спеціально вивчені для точного контролю і діагностики. Власник пташенят може зв'язатися з постачальником курчат і представником компанії кормів, для ради і кваліфікований персонал допоможе з'ясувати причину хвороби і підкаже способи лікування курчат. Збір яєць Бажано збирати яйця, двічі на день. Це вкрай важливо, якщо в пташнику температурні умови - надзвичайні. Ця процедура зведе також до мінімуму ломку яєць в гнізді. Яйця треба відразу ж помістити в холодильник або в місце з температурою між 10-16 ° С. Всі забруднення на яйцях треба очистити, перш, ніж вони будуть поміщені в холодильник, оскільки шкаралупа містить бактерії. І хоч шкаралупа і не дозволить бактеріям легко пройти в яйце, все ж вона є пористою, і частина бактерій, при тривалому зберіганні може проникнути всередину. Частий паркан яєць у гніздах, як мінімум, буде зменшувати кількість вироблених брудних яєць. Переробка бройлерів М'ясо бройлерів відразу можна використовувати для приготування страв, або укласти в морозильник на заморозку курчат приблизно в 7 тижневому віці. Якщо обробляються птиці в домашніх умовах, то щоб уникнути втоми бажано обробляти кожен день по кілька птахів. Попереднє очищення бройлерів для заморозки вимагатиме значного праці і можна вимотатися, якщо зробити занадто багато в один час. Устаткування після забою і переробки має промиватися і дезінфікуватися ретельно, тому що умови є дуже підходящими для росту бактерій. Птицю треба підвісити на гілці дерева або на білизняний мотузці за ноги перед тим, як горло перерізати в підставі щелепи. Після кровопускання, птицю обов'язково треба занурити в 55-60 ° С воду протягом однієї або двох хвилин, щоб пір'я послабити для легкого видалення. Така температура важлива, так як вода високої температури шкіру ошпарити і змусить легко рватися, в той час як занадто холодна вода, яка не буде м'язи розслабляти, що відповідно, птицю зробить важко оброблюваної. Після того як обскубли пір'я, видаляють голову і ноги, а тушку промивають ретельно великою кількістю чистої води. Перед миттям треба підпалити залишилися дрібні волоски у тушки, тримаючи її над полум'ям газового пальника і повертаючи її рівномірно. Обробку треба проводити в приміщенні, яке можна легко потім прибрати, тому що пір'я і кров, залишені без нагляду можуть викликати неприємні запахи і поява мух. Варто продумати і утилізацію потрухів після операції переробки. Як підсумок, можна впевнено сказати, що при належній увазі і правильному догляду при вирощуванні за курчатами, Ви забезпечите вихованцям і собі тільки позитивні емоції, а фінансовий прибуток Вам буде додатковим бонусом. Наступна>
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар